Nové detaily o tragédii v Banskej Bystrici. Pobodaná dcéra bola postihnutá, z bytu bolo často počuť krik


Foto: Nové detaily o tragédii v Banskej Bystrici. Pobodaná dcéra bola postihnutá, z bytu bolo často počuť krik Foto: Archív/noviny.sk

Včera sme informovali o tragickej udalosti, u ktorej došlo v jednej z bytoviek na Slnečnej ulici v Banskej Bystrici. Záchranári na mieste našli 58-ročnú ženu, ktorej stav si z dôvodu vážnych bodno-rezných zranení vyžiadal okamžitý prevoz do nemocnice. Napriek snahe lekárov v nemocnici zomrela.

V pivničných priestoroch bytového domu bol nájdený 85-ročný muž bez známok života. Dvojica bola v rodinnom vzťahu, išlo o otca s dcérou.


Polícia miesto zadokumentovala a zo strany vyšetrovateľa odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici bolo začaté trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy.

V súvislosti s úmrtím staršieho muža bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Do vyšetrovania bol pribratý aj súdny znalec z odboru zdravotníctva.


Nové detaily

Ako informoval portál noviny.sk, záchranné zložky prišli do bytu okolo ôsmej ráno. Žena ležala na zemi a mala na sebe zranenia po útoku nožom. Utrpela viacero bodných rán v oblasti brucha ako aj ruky.

Ženu vo vážnom stave hospitalizovali v Roosveltovej nemocnici a pre vážnosť stavu ju museli okamžite operovať. Zraneniam však v nemocnici podľahla.

Desivejší pohľad sa záchranárom naskytol v pivnici bytovky, kde našli obeseného jej otca. Okolie uzavreli a policajný technik aj kriminalisti dokumentovali všetky stopy. Ako uviedli pre noviny.sk susedia, z bytu bolo často počuť krik.

Žena bola mentálne postihnutá a otec už zrejme ďalej nezvládal ťažkú životnú situáciu. „Tam bolo hádky počuť posledných dvadsať rokov,“ povedal pre portál jeden zo susedov. Okolnosti prípadu naďalej vyšetruje polícia.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: