VIDEO: Zvolenčania spomínajú na dnes už opustené kúpalisko. Pozrite sa, ako aktuálne vyzerá


Foto: VIDEO: Zvolenčania spomínajú na dnes už opustené kúpalisko. Pozrite sa, ako aktuálne vyzerá
Galéria: 4 fotky
Foto: kupaliska.sk

To, že Zvolenčanom v meste chýba kúpalisko, je už známe. Za letným kúpaním na kúpaliská alebo k jazerám musia chodiť do vedľajších obcí. Na internete sa objavilo video zvolenského starého opusteného kúpaliska Neresnica. Obyvatelia spomínajú na prežité chvíle na kúpalisku za čias jeho fungovania. 

Kúpalisko Neresnica. Ako chalan som tam chodil,“ Jobo zdieľal na sociálnej sieti video, na ktorom vidieť stav opusteného kúpaliska. Zarastené, špinavé a zhrdzavené. Oprava takéhoto kúpaliska by musela byť veľmi nákladná. 

Primátor mesta, Vladimír Maňka, k investícii na kúpalisko uviedol: „Treba tam vraziť milióny, lebo je to zdevastované, časť pozemkov je súkromných, je tam problém s parkovaním. Mesto tam cca pred 3 rokmi vypísalo súťaž na prevádzkovateľa, nikto sa neprihlásil.“

Aké bolo kúpalisko, keď ešte fungovalo?

Zvolenčania spomínajú na chvíle na kúpalisku. Su nahnevaní, že stav areálu dospel až do aktuálnej podoby. „Smutný pohľad a veľká škoda, že to nechajú takto chátrať,“ píšu v komentároch pod príspevkom. 

Zvolenčania na kúpalisko majú aj dobré spomienky. „Pamätám si, ako sme tam šli pešo zo Zlatého potoka, mamu sme naučili na tobogan, prečkali sme búrku v bufete, a potom sme sa v teplej vode kúpali. A teraz to takto vyzerá. Smutné,“ spomína na otvorené brány kúpaliska Daniela. 


„Si pamätám ako to tam žilo, ako sme končili po práci v bufete každý večer v bazénoch. A tie tobogany! Toľko tam ostalo roztrhaných plaviek. Bodaj by sa dalo zase dokopy…“ napísala v komentároch Mirka, ktorá kedysi na kúpalisku pracovala. Karin robila na kúpalisku plavčíčku a tiež má dobré spomienky.Veru, po zatvorení pre verejnosť, začala zábava pre zamestnancov. Som brigádovala ako plavčík. Krásne spomienky,“ napísala.

Galéria: 4 fotky

Niektorých drží spomienkový optimizmus, iní si pamätajú na časy kedy kúpalisko fungovalo, no nik naň nechcel chodiť kvôli nedostačujúcim podmienkam„Kým bolo kúpalisko funkčné, tiež pol Zvolena plakalo, že je tam studená voda a pre istotu tam nechodili,“  napísal Matej. „Spomienkoví optimisti… Bolo to podpriemerné kúpalisko v nevhodnej lokalite,“ vyjadril sa k stave ešte fungujúceho kúpaliska Filip. 

„To kúpalisko žiadna sláva nikdy nebola. Roky tam nevedeli urobiť solárne panely, ktoré by vyhrievali nie len detský ale i plavecký bazén. Preto skončilo tak ako skončilo,“ napísal v komentároch Marcel.

Na internete je aj video, ktoré detailne ukazuje stav opusteného kúpaliska Neresnica.


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac:



Zdroj: Facebook, kupaliska.sk