FOTO: Detva vyhlásila pred slávnosťami pod Poľanou súťaž o najkrajší dom. Kto každý sa môže zapojiť?


FOTO: Detva vyhlásila pred slávnosťami pod Poľanou súťaž o najkrajší dom. Kto každý sa môže zapojiť?
Galéria: 16 fotiek
Foto: pixabay.com

V Detve sa budú v polovici júla konať slávnosti. Na počesť 57. ročníku vyhlásila obec súťaž o najkrajšiu výzdobu domu. 

Folklórne slávnosti pod Poľanou sú pre Detvu výnimočným časom a významnou udalosťou. Posilniť krásu dediny sa snažia všetci obyvatelia. Chcú dosiahnuť, aby sa návštevníci slávností mohli kochať panorámou mesta. 

Detvania sú hrdí na svoje folklórne tradície. Každoročne si pred slávnosťami vyzdobujú svoje príbytky. Pripravujú sa tak na najväčšiu udalosť v ich meste. 

Mesto Detva chce tieto aktivity podporiť, a preto vyhlásilo oficiálnu súťaž o najkrajšiu výzdobu rodinného domu. Do súťaže sa zapoja domy na uliciach Sládkovičova, Partizánska a Kúpeľná. 


Výzdobu bude komisia hodnotiť 11. júla dopoludnia. Majitelia troch víťazných domov vyhrajú voľné vstupenky na celé Folklórne slávnosti pod Poľanou.

Folklórne slávnosti pod Poľanou

Slávnosti sa budú konať v čase od 11. do 14. júla v obci Detva. Tento rok sa koná už 57. ročník detvianskych významných slávností.  Na štvordňovej akcii návštevníci zažijú hudobné i divadelné predstavenia, folklórne vystúpenia i besedy. Pre návštevníkov je pripravený aj sprievodný program a chýbať nebudú ani gastro stánky a tradičná kuchyňa. 

Akcia je obrovský rozmerov a program je rozdelený až na štyroch miestach. Novinkou slávností je ich nová identita a kultúrny program odznie na nových pódiových doskách.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac:



Zdroj: detva.sk, festivaldetva.sk