Vandali ničia v Žiari nad Hronom detské ihriská, prípady pribúdajú. Ako reaguje mesto?


Vandali ničia v Žiari nad Hronom detské ihriská, ako reaguje mesto?

Foto: Vandali ničia v Žiari nad Hronom detské ihriská, prípady pribúdajú. Ako reaguje mesto? Foto: Facebook/Mesto Žiar nad Hronom

Žiar nad Hronom informuje na sociálnej sieti, že v poslednom období bol na detských ihriskách a oddychových zónach na území mesta zaznamenaný opakovaný vandalizmus. Je spojený s ničením herných prvkov či tabúľ s prevádzkovým poriadkom.

Ako uvádza mesto, v parku Š. Moysesa došlo k poškodeniu lanovej dráhy. Zničená časť bola opáskovaná a čaká na opravu, ktorú má vykonať zriaďovateľská firma.

Na ihrisku Guliver bol nahlásený zvýšený výskyt ostrého odpadu. Na tomto mieste preto treba zvýšiť opatrnosť. „Pokiaľ občania zaznamenajú ničenie majetku mesta, môžu sa obrátiť na mestskú políciu.
Chráňme spoločne svoj majetok, nakoľko náklady na jeho opravu sú vysoké,“
dodalo mesto.

Príspevok začali komentovať obyvatelia Žiaru nad Hronom. Jozef sa pýta, prečo viac nehliadkuje mestská polícia. „A ideme sa hrať, že nevieme, kto to robí? Stačí ísť na ihrisko na Hviezdoslavovu,“ napísal Ján. „Ale pravdaže vieme, len či má niekto odvahu ich upozorniť!“ pridala sa Jarmila. „Presne tak, niekto si len nechce mazať prsty s nespratníkmi,“ dodala Gabriela.




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj