Cyklochodník v Banskej Bystrici je v zlom stave. Hlavne, že máme cyklomost, ktorý vedie od nikam do nikam, sú nahnevaní


Foto: Cyklochodník v Banskej Bystrici je v zlom stave. Hlavne, že máme cyklomost, ktorý vedie od nikam do nikam, sú nahnevaní
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook

Cyklocesta, ktorá vedie z mestskej časti Radvaň je pre cyklistov prekážkovou dráhou. Po celej trase sú nútení vyhýbať sa mlákam, blatu sa nevyhnú. Cyklotrase je lepšie sa vyhnúť po daždivých dňoch. 

Prírodný cyklochodník, ktorý vedie popri železničnej trati smerom z Radvani na Iliaš a Vlkanovú nie je vhodnou trasou pre cyklistov, ktorý si želajú zažiť cykloturistiku bez komplikácií. 

„Ak chcete v Bystrici zažiť adrenalín na bicykli, pozývam vás na Rodinnú cyklistickú cestu z Radvane do Vlkanovej. Radosť sa tam aj 2-3 dní po daždi bicyklovať. Samá mláka. Hlavná vec, že máme cyklistický most za niekoľko miliónov, ktorý vedie od nikam do nikam,“ uviedla na internete nahnevaná Ľubica, ktorá sa počas víkendu vybrala na cykloturistiku práve po spomínanej ceste. Toto rozhodnutie nebolo ideálnym, nakoľko sa celý čas musela vyhýbať hlbokým mlákam a blatu. 

Bystričania s Ľubicou súhlasia, a potešili by sa spevneniu Rodinného cyklochodníka, no iným odvážnym cyklistom cesta postačuje. Vlkanová je nádherná prírodná trasa, ktorú kritizujete len za to, že ste na nej natrafili na prírodu. Tieto sťažnosti sú ako keby niekto išiel na plaváreň a sťažoval sa, že je voda mokrá…“ komentoval príspevok Kalo, ktorý tvrdí, že počet dostupných cyklotrás je v Banskej Bystrici dostatočný. 

Galéria: 3 fotky

Ide o prírodnú cyklotrasu, ktorá nie je spevnená v úseku Radvaň - Iliaš, ďalej bola trasa spevnená betónom alebo štrkom. Pri mestskej časti Iliaš je cesta spevnená, za ňou už pokračuje opäť len štrkový úsek. „Dobrý outdoor,“ komentoval Peter. „Takto si to ja pamätám z roku 2015, ako vidim, veľmi sme sa neposunuli odvtedy,“ reagovala na cyklotrasu Júlia. 


Trasa počas suchého obdobia je úplne zjazdná, no po daždivých dňoch je viditeľné, že sa tam nazrážaná voda drží aj niekoľko dní. „Aspoň by mali jamy zasypať, keď sa už nepokračuje v stavbe cyklotrasy, ktorá by mala pokračovať z mosta,“ napísala Ľubica. 

Bystričanom vadí, že sa v okolitých mestách darí cyklotrasy budovať, no v ich meste sa žiadna nedokončí. „Od Zvolena pekný chodník po Sliač a potom sek, a poľná cestička do Banskej Bystrice,“ napísala Danica.

S otázkami, či sa plánuje spevnenie Rodinnej cyklotrasy v Banskej Bystrici, sme sa obrátili na mesto. Správu budeme aktualizovať o ich vyjadrenia.







Zdroj: Facebook