FOTO: Banskobystrickí policajti kontrolovali vodičov na hraničnom priechode Kráľ. Koľko pokút rozdali?


FOTO: Banskobystrickí policajti kontrolovali vodičov na hraničnom priechode Kráľ. Koľko pokút rozdali? Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Vo štvrtok (27.6.) prebehla na hraničnom priechode Kráľ dopravno-bezpečnostná akcia realizovaná príslušníkmi Oddelenia cestnej dopravy a špeciálnych kontrol Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici.

Okrem policajtov sa na akcii zúčastnili aj zástupcovia ministerstva dopravy SR, Slovenskej lesnícko-drevárskej inšpekcie, Finančného riaditeľstva SR (policajti zo stanice colného úradu Lučenec) a tiež hliadka maďarskej dopravnej polície.


Kontrola bola zameraná na nákladné vozidlá a to najmä na úseku organizácie pracovného času v doprave, ďalej na kontrolu upevnenia nákladu a kontrolu hmotnosti nákladu.

Policajti odhalili 9 porušení uvedených predpisov, pričom v 4 prípadoch išlo o preťažené vozidlá, 4 boli technicky nespôsobilé a v jednom prípade nebol dodržaný čas povinného odpočinku. Ako dodala polícia na sociálnej sieti, cieľom takýchto akcií je pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: