Zvolenský autobus č. 8 odignoroval čakajúcich na zastávke. Nabudúce asi transparent "tu sme", hnevajú sa


Foto: Zvolenský autobus č. 8 odignoroval čakajúcich na zastávke. Nabudúce asi transparent "tu sme", hnevajú sa Foto: pixabay.com

Zvolenčanov trápia komplikácie s Mestskou hromadnou dopravou (MHD). Na zastávke síce čakajú, no autobus nezastaví a pokračuje ďalej. Podobnú situáciu zažili viacerí cestujúci. 

Na sociálnej sieti sa viacerí zvolenskí cestujúci hnevajú na situáciu mestskej hromadnej dopravy. Diskusiu na internete rozvíril Matej, ktorému počas víkendu ušiel autobus číslo 8 aj napriek tomu, že Matej na zastávke stál aj s inými cestujúcimi. „Prefrčí okolo, na zastávke ani nezastane. My sme na zastávke, ale pánovi vodičovi to asi bolo jedno, takže ďakujeme za ochotu a za odvoz MHD. Nabudúce asi transparent s nápisom TU SME bude treba,“ Matej opísal situáciu, ktorá sa stala na zastávke smer Zlatý Potok. 

Nehnevaní Zvolenčania odporúčajú obrátiť sa s problémom na Slovenskú autobusovú dopravu (SAD) Zvolen. Pre niektorých je to jediným riešením, iní si nemyslia, že by firma niečo podobné pokladala za dôležité na riešenie. 

„Proste vás ignorujú. Takú máme MHD dopravu,“  napísala Drahomíra, ktorá mala inú negatívnu skúsenosť. Jej mama utrpela zranenie vinou vodiča a SAD na ich sťažnosti údajne nereagovala. 

„Mne sa to stalo tiež už dávnejšie ráno na zastávke Strabag autobus číslo 9…spomína Miriam rovnakú skúsenosť. „Takto ani pán šofér autobusu číslo 15 nezastavil dvakrát počas mojej jazdy na zastávke Sliačan,“ pridala sa Michaela. 

Kedy je potrebné znamenie?

„Zastávky sú na znamenie na nástup alebo výstup,“ uviedol v komentároch pán Juraj. „Na nástup treba stopovať alebo čo?“ opýtala sa Zvolenčanka Anna, ktorá o takejto informácii doposiaľ nepočula. 

Prepravný poriadok Slovenskej autobusovej dopravy stanovuje: „Ak ide o zastávku, kde vozidlo zastavuje len na znamenie, cestujúci stojaci na zastávke musí stáť tak, aby ho vodič pri vchádzaní do zastávky zreteľne videl. Cestujúci zdvihnutím ruky dáva znamenie vodičovi o úmysle nastúpiť do vozidla.“

Platí tak aj v opačnom prípade, pokiaľ cestujúci z autobusu vystupuje. „Cestujúci vo vozidle, ktorý chce z vozidla v zastávke na znamenie vystúpiť, musí o tom v dostatočnom predstihu pred zastávkou upovedomiť vodiča o svojom úmysle vystúpiť.“ 


„Keďže ste tam sedeli ako prilepení, tak jasné že vodič tam nemá prečo zastaviť, treba sa postaviť a nie sa tváriť že čakáme na iný autobus, keďže tam stoja aj prímestské spoje,“ reagoval na situáciu Jozef. 

S otázkami, prečo k situácii akú Zvolenčania zažili mohlo dôjsť, sme sa obrátili priamo na Slovenskú autobusovú dopravu Zvolen. Správu budeme aktualizovať.







Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac:



Zdroj: Facebook, sadzv.sk