FOTO: Na dovolenku nemusíte ísť len do zahraničia. Toto sú najlepšie kempy v Banskobystrickom kraji


FOTO: Na dovolenku nemusíte ísť len do zahraničia. Toto sú najlepšie kempy v Banskobystrickom kraji
Galéria: 12 fotiek
Foto: minicamping.eu

Pokiaľ netúžite ísť na dovolenku do zahraničia, alebo vám bránia iné okolnosti, nezúfajte. Neďaleko vašej obce sa určite nachádza kemp, v ktorom môžete stráviť príjemné dni s rodinou alebo priateľmi. Prinášame vám zoznam kempov.

V Banskobystrickom kraji je k dispozícii skoro 30 miest vyhradených na kempovanie. Nachádzajú sa u nás autokempy, stanové kempy alebo miesta, ktoré poskytujú priestor pre kohokoľvek. Niektoré z nich sú len vyhradeným priestorom, iné návštevníkom ponúkajú kvalitné služby. 

Kemp Tále

Niekoľko kilometrov od Brezna sa nachádza horská chata Tále. V jej okolí je k dispozícií niekoľko miest na kempovanie so stanom aj s autom, či karavanom. Malý tichý kemp v lesnom prostredí sa nachádza na južnej strane Nízkych Tatier. Návštevníci majú v okolí možnosti turistiky a cykloturistiky. Prístupný je v mesiacoch od apríla do septembra. 

Návštevníkom je k dispozícií nové sociálne zariadenie, umývadlo na riad, ohnisko, ping-pong, šípky a kútik pre deti. Vaši domáci miláčikovia sú v kempe vítaní. Neďaleko kempu sa nachádza reštaurácia a wellness. Počas sezóny ceny za vstup za osobu na deň nesiahajú ani na 5 eur, za stan zaplatíte 3 eurá a za karavan 12 eur. Pokiaľ by ste mali záujem, máte možnosť objednať si aj bufetové raňajky za 10 eur. 

Autocamp Neresnica

Kemp Neresnica ponúka rôzne možnosti ubytovania vrátane miest pre karavany, stany a prenájom chatiek. Svojou polohou blízko mesta Zvolen umožňuje návštevníkom kombinovať kempovanie s návštevou historických a kultúrnych pamiatok. Okolie kempu je tiež ideálne na pešiu turistiku, cykloturistiku a rybolov, čím poskytuje široké spektrum aktivít pre milovníkov prírody a outdoorových športov.

Kemp je vybavený modernými sociálnymi zariadeniami, kuchynkou a práčovňou, čo zaručuje pohodlie a komfort počas pobytu. Pre rodiny s deťmi je tu k dispozícii detské ihrisko, čo robí z Autocampu Neresnica vhodné miesto pre rodinné dovolenky. Okrem toho kemp ponúka aj športoviská, kde si môžete zahrať volejbal alebo stolný tenis. Autokemp sezónu otvoril na začiatku júna. 

Galéria: 12 fotiek
 

Kemping Lazy vám stan aj požičia

V okrese Krupina sa nachádza malebná farma, ktorá ponúka miesto pre kemping. Na pozemky farmy sa zmestí 15 stanov, karavanov alebo inak kempujúcich návštevníkov. V kempe sú k dispozícii nové hygienické zariadenia.


Pokiaľ nevlastníte svoj vlastný stan ale túžite zažiť noc vonku, práve v tomto kempe máte možnosť stan si požičať. Zvieratá v kempe sú vítané. Ceny za dospelého, dieťa aj za stan sa pohybujú okolo dvoch eur. 

Vodácke táborisko Dronte: Ideálne pre milovníkov vodných športov

Pokiaľ chcete spojiť kempovanie so splavom, ideálnym riešením je stanovať priamo pri vode. V okrese Brezno pri obci Nemecká sa nachádza vodácke táborisko, ktoré je významným centrom vodákov. Nachádza sa neďaleko rieky Hron, ktorá sa využíva na rafting a splavy. V blízkosti je aj vodácka škola, ktorá návštevníkom požičiava všetko potrebné na splav. 

Prístupný je len pre návštevníkov so stanmi. Kemp je otvorený po celý rok, no po vodáckej sezóne, teda v jesennom období môžu návštevníci namiesto splavu podniknúť turistiku alebo cykloturistiku do okolia.

Motokemp Tajch pre stretnutia motorkárov

Motocamp Tajch v Novej Bani, nachádzajúci sa v Banskobystrickom kraji, je ideálnou destináciou pre motorkárov i milovníkov prírody. Tento kemp ponúka komfortné ubytovanie v chatkách, miestach pre stany a karavany. Obklopený krásnou prírodou, poskytuje výborné podmienky pre turistiku, cykloturistiku a rybolov v neďalekom jazere Tajch.

Kemp je vybavený sociálnymi zariadeniami a ponúka množstvo služieb pre návštevníkov vrátane reštaurácie a spoločenských priestorov. Tí, ktorí sa rozhodnú prísť na karavanoch nemusia zúfať, pretože tento kemp ako jeden z mála poskytuje aj elektrické prípojky. Pre rodiny s deťmi je k dispozícii detské ihrisko. V kempe sa postarajú aj o vašich motorových miláčikov. Na pozemku je totiž vybudovaný aj prístrešok pre motorky.




Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo




Zdroj: ekempy.sk, Facebook, Camping.info