Náhla smrť známeho trénera Martina Beláka. Bol priekopníkom thajského boxu v regióne


Foto: Náhla smrť známeho trénera Martina Beláka. Bol priekopníkom thajského boxu v regióne Foto: Facebook

Včera náhle umrel priekopník thajského boxu v regióne, Martin Belák. Počas svojho života bol profesionálnym trénerom, promotérom a verným fanúšikom tohto bojového športu. 

Martin stál za športovým klubom Fire Gym v Banskej Bystrici. Dosiahol niekoľko významných ocenení na majstrovstvách Európy, sveta a aj na interkontinentálnych šampionátoch. Úspechy nedosiahol len v thajskom boxe ale aj za staré bojové umenie lethwei a kickbox.  Aj tento mesiac Martin so svojím tímom zabojoval na medzinárodnom šampionáte WKU do 71 kg, 

„Ďakujem za energiu, ktorú ste mi dnes dali na tréningoch,“ zdieľal na sociálnej sieti Martin, ktorý bol donedávna ešte fit. Trénoval aj pár dní dozadu. Na internete zdieľal videá z tréningov, na ktorých malých aj veľkých športovcov motivuje k prekonávaniu sa. 



Ešte pred pár týždňami aktívne trénoval. Martin bol priateľským koučom, ktorý svojich zverencov naplno podporoval. Trénoval profesionálov, mužov, ženy i deti. Počas tréningov sa nevenoval len tvrdej práci, ale aj zábave. Bol hrdým trénerom, ktorý stál za úspechmi aj prekážkami svojich parťákov. Okrem športu miloval prírodu a cestovanie. 

Na sociálnej sieti vyjadrili úprimnú sústrasť desiatky ľudí. S Martinom sa lúči rodina, blízki, športovci i fanúšikovia. „Úprimnú sústrasť, Maťo budeš chýbať,“ napísal Pavol. „Úprimnú sústrasť. Je mi to ľúto,“ pridala sa Mária. 

„Martin Belák pre mňa nebol len trénerom, bol to skvelý kamarát! Keď som sa presťahoval na Slovensko a prišiel som do jeho gymu, hneď ma prijal do svojho tímu a stal sa pre mňa ako brat, akoby som tam patril odjakživa. Strávili sme spolu nespočetné hodiny, kedy sa so mnou delil o svoju múdrosť, ktorá zanechala v mojom živote hlbokú stopu. Veľmi mi budeš chýbať. Tvoju múdrosť a dobrotu si budem navždy pamätať a s vďakou v srdci na teba spomínať. Odpočívaj v pokoji, a dávaj na nás pozor z hora, drahý kamarát,“ zdieľal smútiaci príspevok Stanislav, ktorému bol Martin nie len trénerom ale aj priateľom.

„Zrejme nikto tak výrazne a významne neovplyvnil scénu thajského boxu na Slovensku, ako on. Vďaka nemu tu vyrástla celá scéna. Našich spoločných 25 rokov sa nedá zabudnúť,“ spomína na Martina jeho dlhoročný priateľ Peter. 

Fotka, ktorú zdieľal Martinov dlhoročný priateľ

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac:



Zdroj: Facebook