FOTO: Vodič v Banskej Bystrici jazdil v protismere. Keď piješ, tak nejazdi, odkazujú mu šoféri


FOTO: Vodič v Banskej Bystrici jazdil v protismere. Keď piješ, tak nejazdi, odkazujú mu šoféri
Galéria: 8 fotiek
Foto: pixabay.com

Na sociálnej sieti sa objavilo video vodiča, ktorý jazdil na bystrickom trojprúdovom úseku v protismere. „Keď piješ, nejazdi… Prípadne nálepka Začiatočník toto neospravedlňuje,“ video na internete zverejnil člen skupiny, ktorý vystupuje anonymne. 

Vodič s bystrickými značkami jazdil v protismere na ceste smerom od Majera ku Kauflandu. Vozidlá smerom k obchodnému reťazcu Kaufland majú vyhradený jeden jazdný pruh. V protismere sú jazdné pruhy dva. 

Podľa videa si banskobystrický vodič uháňal po stredovom jazdnom pruhu, teda v protismere. Vozovka nebola prázdna a pomýleného vodiča obchádzali protichodné vozidlá. 

Občania sa na videu zabávali, no niektorí siahli po praktickým riešenia. „Na konci značku vidno, mal si to dat Polícii nech si ho vyriešia…“ napísal Richard. „Stačí vytočiť 158, dať hlasitý, ísť za nim raz, dva by ho vyriešili, sem to je zbytočné dávať“ navrhol riešenie pán Karol. 


Galéria: 8 fotiek

Danú situáciu však polícii podľa našich informácií nikto nenahlásil. Podľa dopravného inšpektorátu v Banskej Bystrici je v podobných prípadoch potrebné nahlásenie priestupku vodiča. „Potrebné je zavolať na 158, aby sme tam mohli vyslať hliadku. Ideálne je vedieť štátnu poznávaciu značku (ŠPZ), ale nevadí ak ju vodič nestihol zachytiť. Potrebný je aspoň popis vozidla, farba, typ a miesto kde sa vozidlo nachádza. Pokiaľ vodič ohrozuje iných na vozovke, najlepšie je stiahnuť sa z nej,“ uviedol riaditeľ dopravného inšpektorátu v Banskej Bystrici. 


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac:



Zdroj: Facebook/Dopravný servis Banskobystrický kraj