Krach na Gemeri. Známej slovenskej mliekarni hrozí úpadok


Mliekarni v Rimavskej Sobote hrozí úpadok

Foto: Krach na Gemeri. Známej slovenskej mliekarni hrozí úpadok Foto: gemermilk.sk

Známa slovenská mliekareň Gemermilk rs. Mliekareň, ktorá má sídlo v Rimavskej sobote, bojuje s existenčnými problémami a hrozí jej úpadok. Do konkurzu ju poslala iná mliekareň.

Veriteľom mliekarni v Rimavskej Sobote je mliekareň z Podunajskej nížiny, AT - Dunaj. Rimavskosobotská mliekareň sa tak stala jej dlžníkom.

Obe spoločnosti denne spracujú tisíce litrov mlieka.  Podnik Gemermilk rs. vyrába mliečne produkty ako maslo, smotanu, tvaroh, či sušené mlieko. Zisky firma nestráca, čo znamená, že finančné problémy nie sú dôvodom jej úpadku. Firma by mala mať len niekoľkotisícové dlhy na odvodoch a daniach. 

Médium HNonline.sk podľa informácií kontaktovalo obe spoločnosti. Mliekareň Gemermilk rs. im vyjadrenie neposkytla a syráreň a mliekareň AT - Dunaj sa k uvedenej veci nechcela vyjadrovať. 


Gemermilk rs.

Mliekareň na Gemeri vznikla v roku 1953 v priestoroch bývalej octárne. Rok po vzniku podnik zanikol a spojil sa s mliekarňami vo Zvolene. Pri postupnom náraste dosiahla mliekareň kapacitu mlieka za deň až 240 tisíc litrov. Za rok vzniku samotného podniku sa považuje rok 1991. Po 15 rokoch sa podnik stal súčasťou francúzskej skupiny Senoble. Minulý rok ju kúpil nový majiteľ a má s ňou plány v oblasti modernizácie a zveľaďovania. Cieľom je dostať produkt mliekarni aj do ďalších susedných krajín Slovenska. 










Zdroj: HNonline.sk, gemermilk.sk, AT Dunaj spol. s r.o.

Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj