Vo Zvolene nainštalovali nové hmlové brány. Ľudia v komentároch útočili na mesto


Foto: Vo Zvolene nainštalovali nové hmlové brány. Ľudia v komentároch útočili na mesto Foto: Facebook/Mesto Zvolen

Mesto Zvolen na svojej oficiálnej stránke informovalo, že sa postaralo o hmlové brány na námestí. Tie budú počas horúceho leta slúžiť občanom na osvieženie sa. 

„Z hmlových brán, umiestnených na námestí, sa určite najviac tešia naše deti. Príjemné osvieženie počas horúceho leta však poskytnú úplne každému,“ napísalo k príspevku mesto. Brány boli umiestnená na dvoch plochách na námestí. 

„To má byť akože náhrada za tú krásnu fontánu, ktorá tu bola dlhé roky? Celé zle,“ napísala Zvolenčanka pani Eva. Na jej správu reagovalo mesto s vysvetlením účelov hmlových brán v meste. „Skúsime to uviesť na pravú mieru: Náhradou za starú nefunkčnú fontánu bude úplne nová fontána, ktorá bude Zvolenčanom slúžiť ďalšie dlhé roky. Toto sú klasické hmlové brány na osvieženie v čase letných horúčav,“ vyjadrilo sa mesto, ktoré sa tým priradilo k svetovým mestám, kde sú takéto brány v lete samozrejmosťou.


Príspevok na sociálnej sieti o nových hmlových bránach


Mesto Zvolen sa v komentároch snažilo uviesť fakty, aby boli obyvateľom jasné kroky, ktoré má mesto v pláne podnikať. „Ako sme už informovali, v pláne je vytvorenie pochôdznej fontány, alebo teda vodotrysku, tieto pojmy sú často zamieňané ako synonymá,“ doplnilo mesto. Pojem pochôdzna brána sa mesto rozhodlo používať práve na základe najlepšieho popisu toho, čo sa na námestí plánuje vystavať. Mnohí občania totiž tvrdia, že v meste nebudú mať fontánu ale len vodotrysk.

Fontána je fontána. Ale keďže mesto nedokáže vybudovať plnohodnotnú fontánu, vymysleli ste si slovné spojenie “pochôdzna fontána”,“ vyjadril sa v komentároch Milan. Podľa jeho slov obyvatelia mesta musia zabudnúť na pojem fontána, pretože tú očakávať nemôžu. Jeho názorom je, že sa v meste postaví komerčný vodotrysk, ktorý nebude mať žiadne historické a umelecké hodnoty. 

Diskusia v komentároch pod príspevkom nabrala na obrátkach. 

Reakcia mesta na slovnú kritiku a komentáre od obyvateľov

Obyvatelia rozšírili debatu o sťažnosti na mesto kvôli nedokončenej cyklotrase na Zlatom potoku, kvôli vykoseným záhonom, nedokončeným prerábkam v parkoch, na chodníkoch. Pridala sa aj sťažnosť na zatváranie plavárne a na zdvihnuté mestské dane. „Nehovorím, že ste nič neurobili, ale vela veci len na oko. Sme z vas sklamaní. A vy by ste sa mali nad tym zamyslieť, prečo je toľko ludi nespokojných a mali by ste s tým niečo robiť,“ poznamenala pani Vlasta. 

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac:



Zdroj: Facebook