V Rimavskej Sobote prebieha za prísnych bezpečnostných opatrení výjazdové zasadnutie vlády. Prvé od atentátu


Na zasadnutí vlády sú v Rimavskej sobote prísne bezpečnostné opatrenia

Foto: V Rimavskej Sobote prebieha za prísnych bezpečnostných opatrení výjazdové zasadnutie vlády. Prvé od atentátu Foto: dennikn.sk

V Rimavskej Sobote sa dnes uskutočňuje výjazdové zasadnutie vlády. Sprevádzané je prísnymi bezpečnostnými opatreniami. Areál miestneho kultúrneho domu stráži desiatky policajtov. Toto zasadnutie je prvé od atentátu na premiéra Roberta Fica v Handlovej.

Ministri sa budú na zasadnutí zaoberať sociálno-ekonomickou situáciou v regióne, ako aj návrhmi na jej zlepšenie.

Policajné hliadky sú pripravené na mieste. Stoja v kruhu približne dve metre od seba. 

Program zasadnutia vlády

Jedným z hlavných bodov rokovania bude predsedom vlády predložená analýza sociálno-ekonomickej situácie a vybraných problémov okresov Rimavská Sobota a Poltár s návrhmi na zlepšenie v sociálnej a hospodárskej oblasti.  


Na zasadnutí budú ministri rokovať aj o návrhu legislatívneho zákona o podpore prioritných okresov. Na základe tohto by sa hodnotenie rozvoja okresov v budúcnosti malo zmeniť. Súčasné kritérium nezamestnanosti by malo byť doplnené o ďalšie faktory, ako sú demografické trendy a prístup k základným službám, ktoré významne ovplyvňujú kvalitu života v regiónoch, dostupnosť verejných služieb a celkovú obslužnosť územia.

Vláda by sa mala zaoberať aj návrhom novely zákona o pozemkových úpravách, ktorý zahŕňa usporiadanie pozemkového vlastníctva, fungovanie pozemkových úradov, správu pozemkového fondu a činnosť pozemkových spoločenstiev. Novela by mala umožniť bezplatný prevod štátnych pozemkov, ktoré spravuje Slovenský pozemkový fond, na obce a vyššie územné celky. Parlament by mal túto novelu prerokovať v skrátenom legislatívnom procese.

Prísne bezpečnostné opatrenia

Pred budovou, kde vláda aktuálne rokuje sú zavedené prísne bezpečnostné opatrenia. Dôvodom opatrení je práve atentát na premiéra Roberta Fica, ktorý bol vo veľkej blízkosti davu ľudí v Handlovej niekoľkokrát postrelený. Občania, ktorí sa dnes prišli pozrieť na príchod vlády, ktorá má v meste výjazdové zasadnutie, boli povinní stáť za vyhradeným priestorom. Rovnako aj novinári mali len obmedzený dosah a prístup k príchodu ministrov. Policajné hliadky stoja v okolí celého areálu a situáciu pozorne sledujú.  

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Zdroj: dennikn.sk, vlada.gov.sk

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj