Zvolenčania sa nevedia rozhodnúť medzi fontánou a kúpaliskom. Na kúpalisku v Hriňovej to žije


Foto: Zvolenčania sa nevedia rozhodnúť medzi fontánou a kúpaliskom. Na kúpalisku v Hriňovej to žije
Galéria: 3 fotky
Foto: pixabay.com

Kúpalisko v Hriňovej už otvorilo svoje brány a návštevníci sa tešia z areálu, ktorý je pripravený na vodné aj iné športové aktivity. Na internete sa objavil príspevok s fotografiami, ako to na hriňovskom kúpalisku ožilo. Zvolenčania by si podobné želali tiež.

Donedávna obyvateľov Zvolena trápila mestská fontána, no s narastajúcimi teplotami im v meste chýba kúpalisko. „Krásne kúpalisko a celkom dostupné ceny. Ozaj nepochopiteľné, že Zvolene ani jedno nie je. A to napriek tomu, že sa predpokladá, že letá budú horúcejšie ako pred pár rokmi,“ poznamenala v komentároch príspevku Jana. 

Aj keď niektorým chýba fontána, iní by financie smerovali do rozvoju cestovného ruchu v meste. Hriňová má za 750 000 eur kúpalisko. Zvolen bude mať za 1 000 000 eur fontánu… Načo je toto dobré? Kúpalisko pritiahne do Zvolena viac ľudí ako zbytočná fontána…“ vyjadril svoj názor David. 

„Hriňová a Krupina majú krásne kúpalisko… Zvolen má Hron…“ žartovala v komentári Veronika. „Vo Zvolene nič. Ale možno v tej novej fontáne, ktorú vraj idú postaviť sa bude dať aj okúpať,“ pridal sa Dušan. 

Kúpaliská vo Zvolene a okolí

Zvolen disponuje aspoň piatimi potenciálnymi kúpaliskami, ktoré sa nachádzajú v meste alebo v jeho blízkom okolí. Jedným z miest na kúpanie je menší Športový areál Orlík, ktorý ponúka 3 bazény, tobogány a športové areály priamo vo Zvolene, no kapacita kúpaliska ale nie je postačujúca na obsluhu celého mesta.


V okolí Zvolena sa nachádza HolidayPark Kováčová, ktorá je od mesta vzdialená len pár minút autom. Ďalším miestom, ktoré sa Zvolenčanom ponúka sú Kúpele Sliač alebo Letné termálne kúpalisko Sliač

Pre nadšencov jazier a tajchov je dostupná aj malebná Banská Štiavnica. V jej okolí sa nachádza množstvo upravených miest, kde môžu rodiny s deťmi tráviť teplé letné dni.  

Podľa slov Martina Svatušku, hovorcu Zvolena, má mesto v pláne postaviť novú modernú plaváreň s plaveckým bazénom s desiatimi dráhami, relaxačným bazénom a súčasťou plavárne bude aj vonkajší bazén. Investícia na plaváreň je odhadnutá na 9 miliónov eur. Takto by mesto Zvolen mohlo poskytnúť priestory na vodné aktivity, po ktorých občania túžia. 


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac:



Zdroj: Facebook, kamnavylet.sk