Tri pokusy o podvod na senioroch v Banskej Štiavnici. Na pevnú linku im volal falošný advokát


Foto: Tri pokusy o podvod na senioroch v Banskej Štiavnici. Na pevnú linku im volal falošný advokát Foto: pixabay.com, canca.com

Dnes ráno Polícia SR - Banskobystrický kraj v meste Banská Štiavnica zaznamenala tri prípady pokusov o podvod, ktoré sa týkali osôb starších ako 70 rokov. Podľa informácií polície v každom prípade volal neznámy muž na pevnú linku seniorov a predstavil sa im ako advokát.

Volajúci, ktorý sa vydával za falošnú osobu, jednej panej oznámil, že jej syn bol zadržaný, pretože mal pri sebe balík so zbraňami. V druhom prípade pánovi oznámil, že našli dedičstvo po jeho predkoch a že o pol hodinu príde k nemu domov. V treťom prípade pani oznámil, že jej neter bola zadržaná políciou kvôli balíku s drogami a zbraňami.

Našťastie sa v žiadnom z týchto prípadov nedostalo k odovzdaniu peňazí. Dôchodcovia boli ostražití a podozrivé správanie nahlásili na políciu. Vyhli sa tak finančnému podvodu, ktorý na nich bol páchaný.  

Tento prípad nás upozorňuje na dôležitosť opatrnosti voči podobným praktikám. Polícia varuje, aby ste boli voči takýmto zavádzajúcim zavolaniam ostražití a informovali o nich aj vašich rodičov, starých rodičov a známych. Prevencia a vzájomná informovanosť môžu pomôcť predchádzať takýmto nekalým praktikám. 


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac:



Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj