Prechod na virtuálne dopravné karty v Banskej Bystrici priniesol komplikácie


Foto: Prechod na virtuálne dopravné karty v Banskej Bystrici priniesol komplikácie Foto: Facebook/Dopravný podnik mesta Prešov, a.s.

Dopravný systém v Banskej Bystrici zmenil svoje fungovanie a presunul sa na používanie virtuálnych dopravných kariet. To ale prináša cestujúcim množstvo problémov

Niektorí sa stretli s komplikáciami už pri vybavovaní virtuálnej karty. Dostali nejasné informácie a nevedeli sa posunúť ďalej. So žiadosťou o pomoc sa obrátili na spoluobčanov na sociálnej sieti. Práve tam sa rozbehla diskusia a viacerí Bystričania zdieľali problémy spojené s inováciou kariet. „Prosím vás a keď ste navštívili pani na stanici tak vám povedala, že vám príde niečo do e-mailu, na základe čoho sa prihlasite do e-shopu, . lebo mne nič neprišlo a teraz neviem ako sa do toho dostať,“ spýtal sa v komentároch Ján, ktorý údajne nedostal správne informácie.

 „Nie, práve naopak, musíte sa registrovať Vy cez E-shop. Zadáte si e-mail, ktorý ste nahlásili na stanici a do mailu Vám príde potvrdzujúci link,“ upresnila jedna z obyvateliek. Podotkla však, že prvý mail, ktorý príde je nesprávny, pán Ján musí čakať na ďalší, ktorý už registráciu schváli. 


„Dnes som si zas kupoval cestovný lístok a zostatok na karte bol bez pripočítania nabitých peňazí z predchádzajúceho dňa.  Stalo sa to už niekomu resp. dá sa problém nejako vyriešiť? Na elektronickom konte na e-shope mám tak isto zobrazený nesprávny zostatok,“ žiadal o radu Martin, ktorý si nabil svoju dopravnú kartu u šoféra v autobuse. Hneď na ďalší deň sa ale stretol s komplikáciami. 

Martin nebol jediný, komu nastal problém s dopravnou kartou. „Včera som tam bola, pani my vysvetlila, že je to chyba nového systému a stáva sa to mnohým,“ uviedla Anna v komentároch. „Už viac ľudí sa sťažovalo, že sa im strácajú peniaze z karty, nový systém, zle funguje, reklamujte,“ pridala sa pani Alena, ktorá mala rovnako zlú skúsenosť. 


Problémy podľa zákazníkov vznikali aj pri vybavovaní kariet. Dlhé čakacie lehoty boli bežnou záležitosťou. Komplikácia, ktorá nastala môže podľa slov Mareka Modranského, ktorý sa vyjadril pre rtvs.sk, vznikať aj kvôli stretu dvoch systémov, ktoré aktuálne v doprave fungujú naraz. „Idú trochu do úzadia dopravné karty, ktoré vydávali doteraz zmluvný dopravcovia. Čiže dnes dochádza k prekrývaniu týchto dvoch svetov, ktorý zriadila IDS Banskobystrického kraja a ktorý tu bol niekoľko rokov doteraz,“ vyjadril sa Modranský pre rtvs.sk. 

Pôvodný plán bol, že neprečipované karty v Banskej Bystrici budú platiť iba do konca septembra. Avšak, podľa radnice sa toto obmedzenie zrušilo. To znamená, že pôvodné karty zostanú v platnosti, až kým systém nebude plne funkčný. Kedy sa tak stane, zatiaľ nie je známe.

S otázkami na riešenie technických aj organizačných problémov, sme sa obrátili na dopravcu mesta. Správu budeme aktualizovať o ich vyjadrenie. 



Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac:



Zdroj: Facebook, spravy.rtvs.sk