Zvolenčania by chceli skatepark ako v Bratislave. Mesto má v pláne najprv iné mestské projekty


Foto: Zvolenčania by chceli skatepark ako v Bratislave. Mesto má v pláne najprv iné mestské projekty
Galéria: 4 fotky
Foto: pixabay.com

Koncom mája sa v Bratislave pod mostom SNP otvoril nový skatepark. Je prístupný skateboardistom aj BMX, inline-istom a kolobežkárom. Bratislavčania tak majú nový priestor na aktívne trávenie voľného času. Zvolenčanom sa tento projekt zapáčil a uvítali by niečo podobné aj vo svojom meste. 

Na Facebooku sa objavil príspevok od Zvolenčana Juraja, ktorý spomína, ako počas víkendu so synom v Bratislave navštívili nový skate park. „Kedysi to bol nevyužitý priestor, teraz to žije deťmi a mladými ľuďmi,“ napísal. Podľa jeho slov je vytváranie podobných miest oveľa efektívnejším než hovorenie deťom čo sa má robiť a čo nemá. Takto by mali príležitosť na kvalitne strávený voľný čas vonku. „Vytváranie takýchto priestorov považujem za oveľa efektívnejšie, ako deťom dávať kázne o negatívach mobilov, oblepiť školu plagátmi „Stop drogám“, či heslami o dôležitosti pohybu,“ pokračoval Juraj.

„Toto by mohla byť inšpirácia aj pre náš Zvolen. Viem si predstaviť, že rovnako skvelý skatepark by mohol byť na Hlbinách. Keď budeme deťom a mladým ľuďom vytvárať vhodné priestory na zmysluplné trávenie voľného času, je to tá najlepšia investícia do budúcnosti,“ doplnil. S takýmto názorom Zvolenčania súhlasili. „Každý len diktuje, sľubuje, ale nikto sa poriadne nechytí veci riešiť fyzicky,“ súhlasil s Jurajom Peter. 

 „V Hlbinách raz bude záchytné parkovisko pre mesto a tiež nová plaváreň…“ nadhodil v komentároch možné využitie priestoru v časti Zvolena Robert. 


Galéria: 4 fotky

Mesto má zatiaľ iné plány

Zvolenčania by si želali, aby sa mesto venovalo v blízkej dobe aj rozvoju športovísk a voľnočasových priestorov pre rodiny, mládež a športovcov. „Nepochybujeme o tom, že skatepark by si našiel priaznivcov aj v našom meste, najmä keď ten súčasný pri futbalovom štadióne už nie je v najlepšom technickom stave. Ide v prvom rade o otázku financií a tiež prípadného umiestnenia - ten bratislavský stál podľa medializovaných informácií približne 500- tisíc eur. Treba podotknúť, že mesto Zvolen v posledných rokoch investovalo mnoho finančných prostriedkov do školských dvorov s cieľom obnoviť v prvom rade svoju základnú športovú infraštruktúru. Mieni v tom pokračovať, pretože je potrebné zrekonštruovať ešte športovisko pri základnej škole na Zlatom potoku. Ide pritom o investíciu v hodnote približne jeden milión eur,“ vyjadril sa Martin Svatuška, hovorca mesta Zvolen. 

„Mesto tiež plánuje postaviť novú novú, modernú plaváreň s 10 dráhovým plaveckým bazénom, relaxačným bazénom a tiež vonkajším bazénom, kde je investičný je odhadnutý na 9 miliónov eur. To všetko sú dôvody, prečo s najväčšou pravdepodobnosťou až následne bude možné uvažovať o prípadných ďalších projektoch v oblasti rozvoja športovej infraštruktúry,“ doplnil Svatuška.


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac:



Zdroj: Facebook