Problém s kosením trávy na banskobystrickom sídlisku. Výhrady majú majitelia áut


Foto: Problém s kosením trávy na banskobystrickom sídlisku. Výhrady majú majitelia áut Foto: Facebook/Moja Sásová (Tibor Tóth)

Na banskobystrickom sídlisku Fončorda sa kosilo. Síce to nie je nič nezvyčajné, niektorým ľuďom sa však nepozdával spôsob, akým postupovali pracovníci. V miestnej facebookovej skupine sa objavila fotografia od Tibora, ku ktorej pridal otázku: „Nemali by pri kosení v blízkosti áut mať plachty?“

S problémom sa stotožnili ďalší Bystričania. Jozef uviedol, že plachtu rozhodne použiť mali a podľa jeho slov je to záležitosť firmy, ktorá kosenie vykonáva. „Tiež mi zašpinili auto od trávy a verte, že tá dobre orosená tráva drží na aute veľmi dobre. Hlavne, ak to za teplého počasia uschne,“ priblížil.


Pod príspevkom sa objavili aj komentáre, v ktorých ľudia tvrdili, že na iných miestach v meste plachtu pri kosení používajú „Niekedy sa kosilo a nebolo treba plachty. Nie sme náročný?“ pýtala sa Jana. Tibor jej protirečil tým, že niekedy neboli ani také autá a ani vysoké ceny za opravu.


Ivana zaujímalo, prečo sanamiesto fotenia neodhodlal a nešiel sa spýtať svoju otázku priamo muža, ktorý kosil. „Lebo on za to nemôže. On len počúval svojich nadriadených. Chybní boli tí, čo tam neboli, odpovedal Tibor.

„V súčasnosti sa vývojom techniky začali používať kryty na kosačky, čiže preto niekde nepoužívajú plachty. Žiaľ, nám nič nevyhovie,“ podotkol Ján.

„Človek sa chce len opýtať a hneď ho začnú ľudia lynčovať,“ oponovala Denisa. Bežne sa pri kosení verejných priestranstiev v blízkosti áut používa zábrana, aby nebol poškodený cudzí majetok. To, že v tomto prípade nebola použitá, nie je chyba pána, ktorý kosí, ale nadriadených, ktorí ho tam poslali. Ľudia sú zvyknutí na málo a tak by mali byť vraj radi aspoň za to, že sa kosí. A tí, ktorí vidia chyby, sú hneď nevďační. Bohužiaľ, tak to niekde chodí kvôli tomu, že ľudia nie sú zvyknutí na istý štandard, dodala.

Barbora napísala: „Keď kosili na Švermovej, plachty mali. Videla som to prvýkrát, ale super.“ Zároveň pripojila fotku, ktorá potvrdzuje je skúsenosť. „Takto sa predíde znečisteniu a aj poškodeniu laku na autách,“ odpovedal jej Tibor.

Zdroj: Barbora Pašovič

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: