Sásovčanom prekážajú hrajúce sa deti pod oknami. Som sklamaná z mamičiek, ktoré sa tvária, že to nevidia, tvrdia


Sásovčanom prekážajú deti, ktoré sa hrajú pod oknami

Foto: Sásovčanom prekážajú hrajúce sa deti pod oknami. Som sklamaná z mamičiek, ktoré sa tvária, že to nevidia, tvrdia Foto: pixabay.com

Diskusia medzi obyvateľmi Sásovej sa rozvinula na sociálnej sieti po tom, čo Sásovčanka Zeda zdieľala svoje znepokojenie nad tým, ako sa deti na ihrisku na Starohorskej ulici hrajú s dozretými ríbezľami. Jej postom skritizovala nezodpovedný prístup matiek a neupratovaný stav na ihrisku. 

„Veľmi ma zarmútilo, keď som videla malé dievčatká ako sa hrajú s dozretými aj nedozretými plodmi ríbezlí, ktoré driapali z kríkov a pučili vo vedierku akože varia niečo chutné... Tie kríky s ovocím sú pre naše deti a aj okoloidúcich nech nás potešia, nie aby sa takto znehodnocovali…“ opísala situáciu, ktorá ju rozrušila. Dodáva, že je sklamaná z mám, ktoré si nevšímajú s čím a ako sa ich deti hrajú. „..ktoré sa tvária, že to nevidia, alebo si ani nevšímajú, ako a s čím sa hrajú ich detičky,“ uviedla

Pán Stanislav sa v komentároch snažil situáciu odľahčiť. „Možno dostali recept na ríbezľové víno tak skúšali a dali potom do pohára doma zakvasiť,“ napísal. „Asi robili svoj prvý ríbezľový džem,“ pridala sa Kristína.


Iných rodičov možnosť voľného ovocia, ktoré je dostupné pre všetkých teší. Súhlasia s tým, aby sa s kríkmi zaobchádzalo tak, aby sa z plodov mohol tešiť každý, no trápia ich iné problémy spájajúce sa detskými ihriskami a hrou. „Mňa tam skôr trápi ten neporiadok hračiek po deťoch, aj keď je tam kúpený a už aj zničený box na hračky,“ pridala sa v komentároch Petra. „Tak to by maminky mali tiez učiť detičky… Pekne odložiť hračku a poriadiť za sebou… No žiaľ, dnešná doba-nové metódy výchovy,odpovedala Zeda.

Pani Dana vyjadrila sťažnosť na matky aj deti, ktorých správanie podľa nej nie je správne. „...ale to čo vidím na ihrisku pod oknami a hlavne chovanie matiek a vôbec chovanie detí, som nie zhrozená ale smutná,“ napísala. Hluk hrajúcich sa detí pod oknami Sásovčanov taktiež rozčuľuje. „Tu pod oknom vždy vrieskali, keď som im povedala, aby išli vrieskať pred svoj panelák, tak mi odpovedali, že nemôžu lebo ich mama z tadiaľ vyhodila, že vrieskajú a ona to nemieni počúvať, tak som ich vyhodila aj ja, ale slušne veď sú to deti,“ posťažovala sa v komentároch Radka. 

Diskusia medzi obyvateľmi Sásovej na sociálnej sieti zohľadnila rôzne aspekty života v miestnych komunitách. Občania sa zamýšľali nad výchovou a správaním detí na verejných ihriskách, s rôznymi návrhmi na zlepšenie situácie. Diskusia tak odhalila rozmanité pohľady a názory miestnych obyvateľov na otázky komunity, výchovy a vzájomnej tolerancie.



Zdroj: Facebook

Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj