Bankovky, mince či šperky. Žiarski policajti zadržali osobu podozrivú z majetkovej trestnej činnosti


Foto: Bankovky, mince či šperky. Žiarski policajti zadržali osobu podozrivú z majetkovej trestnej činnosti Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Žiarski kriminalisti zadržali osobu podozrivú z majetkovej trestnej činnosti. Ako informovala polícia na sociálnej sieti, zaistili niekoľko druhov šperkov zo žltého kovu a tiež finančnú hotovosť.

„V prípade prebiehajú procesné úkony, viac informácií poskytneme, akonáhle to procesná situácia dovolí,“ dodala polícia.

Zastavili nezodpovedných vodičov

Nedávno sa podarilo policajtom z Diaľničného oddelenia PZ v Žiari nad Hronom v priebehu dvoch dní odhaliť dvoch nezodpovedných vodičov. Obaja mali zakáz šoférovať, napriek tomu to porušili.


V pondelok ráno kontrolovali 52-ročného vodiča zo Žarnovice na ceste I/65 za obcou Bzenica. Podrobili ho dychovej skúške, ktorej výsledok bol v prepočte 0,48 promile. Muž však nepredložil vodičák, pretože ho má zadržaný a takisto má právoplatne uložený zákaz viesť motorové vozidlá do augusta 2024.

Druhého vodiča bez vodičského preukazu zastavili dnes. Išlo o 25-ročného muža, ktorý sa na rýchlostnej ceste R1 rútil 188 km/h. Policajti zistili, že aj on má právoplatne uložený zákaz viesť motorové vozidlá do júna 2026.

„Obaja sa okrem spomenutých priestupkov dopustili aj prečinu marenia úradného rozhodnutia a o ich treste bude rozhodovať súd,“ dodala polícia na sociálnej sieti.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: