FOTO: Žiaci zo Zvolena excelovali na Majstrovstvách Slovenska vo florbale: ZŠ M. Rázusa brala bronz


FOTO: Žiaci zo Zvolena excelovali na Majstrovstvách Slovenska vo florbale: ZŠ M. Rázusa brala bronz
Galéria: 5 fotiek
Foto: ZŠ M. Rázusa 1672/3 Zvolen

Žiakom zo Základnej školy M. Rázusa 1672/3 vo Zvolene sa tento školský rok darí vo všetkom, na čo siahnu. Okrem výborných študijných výsledkov sú šikovní aj v športoch, a hoci ako jediná škola vo Zvolene nemajú vybudované externé športovisko, úspešne reprezentujú nielen seba, ale aj celú školu a v neposlednom rade i mesto. 

V dňoch od 4. – 5. júna 2024 sa v Trenčíne konali Majstrovstvá Slovenska vo florbale žiakov základných škôl – Super florbal pohár. Do súťaže bolo v tomto roku prihlásených až dvetisíc základných škôl, takže uspieť vôbec nebolo ľahké. Chlapci zo zvolenskej školy sa však úspešne prebojovali cez všetky školské, okresné a krajské kolá, až sa nakoniec dostali do celonárodného finále. V skupine skončili na 1. mieste a nasledujúci deň ich čakali náročné vyraďovacie kolá. Chlapci zo ZŠ M. Rázusa sa nakoniec umiestnili na krásnom 3. mieste. 

„Srdečne im gratulujeme a ďakujeme za parádnu reprezentáciu školy a športu!“ uviedlo vedenie školy a dodalo, že k tomuto výkonu ich doviedla najmä veľká bojovnosť a nezlomnosť, ktorú museli ukázať. 


Zlato brali žiaci zo ZŠ Hodžova v Trenčíne a striebro sa nakoniec ušlo žiakom zo ZŠ s MŠ Rabčická v Rabči. 

Mesto Zvolen úspešne reprezentovali aj dievčatá zo Základnej školy sv. Dominika Savia, ktoré v celonárodnom finále získali 5. miesto. V dievčenskej kategórii zvíťazili žiačky zo ZŠ T. J. Moussona v Michalovciach, druhé skončili žiačky zo ZŠ Vajanského v Modre a tretie miesto mala ZŠ Márie Medveckej, Medvedzie – Tvrdošín. Školy sa však vzájomne povzbudzovali a spolu sa tešili z dosiahnutých úspechov.

Žiaci a žiačky zo ZŠ M. Rázusa sa ďalej predvedú aj na Olympijskom odznaku všestrannosti v Šamoríne, ktorý sa uskutoční v dňoch od 20. do 21. júna 2024. Gratulujeme a držíme palce v ďalších úspechoch.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: