FOTO: Cestu na Kráľovu hoľu smerom zo Šumiaca čaká rekonštrukcia


FOTO: Cestu na Kráľovu hoľu smerom zo Šumiaca čaká rekonštrukcia
Galéria: 3 fotky
Foto: mapy.cz

Výlet na Kráľovu hoľu zo Šumiaca ponúka nezabudnuteľné turistické zážitky spojené s krásou slovenských hôr. Táto trasa vedie nádherným prostredím Nízkych Tatier a je obľúbená medzi turistami pre svoje malebné výhľady a pestrú prírodu. Na Kráľovu hoľu vedie aj najvyššie položená cyklotrasa na Slovensku. Cestu zo Šumiaca onedlho čaká rekonštrukcia. 

Podľa župana Banskobystrického samosprávneho kraja má byť projektová dokumentácia na rekonštrukciu lesnej cesty na Predné sedlo hotová. Aktuálne sa dokončuje aj projekt na úseku vrcholu Kráľovej Hole.

Ondrej Lunter, župan Banskobystrického kraja sa vyjadril, že Lesmi SR a obcou Šumiac bola podaná žiadosť o nenávratný finančný príspevok z Programu rozvoja vidieka na rekonštrukciu lesnej cesty na spomínanej trase. Župa, by na projekt mala prispieť dvadsiatimi percentami. 

Prvou etapou rekonštrukcie by mal byť úsek zo Šumiaca po Predné sedlo, kde sa nachádza aj Horská chata pod Kráľovou hoľou. Aktuálne sa jedná o lesnú štrkovú cestu, po ktorej vedie žlto značená cyklotrasa. K vrcholu Kráľovej hole nadväzuje síce asfaltová cesta, no jej technický stav je tiež zlý. 





Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac:



Zdroj: tvnoviny.sk, hiking.dennikn.sk, turisticky.sk,