Štiavnický chodník vedúci k základnej škole je v dezolátnom stave. Dočká sa opravy?


Deti chodia do školy po ceste. Štiavničania sa sťažujú na stav chodníka

Foto: Štiavnický chodník vedúci k základnej škole je v dezolátnom stave. Dočká sa opravy? Foto: Facebook/Banska Stiavnica

Obyvatelia Banskej Štiavnice sú už unavení zo stavu chodníka vedúceho k Základnej škole Jozefa Horáka. Tento prístupový chodník je dlhodobo zanedbávaný. To, čo by malo byť bezpečnou cestou pre školákov, sa mení na neudržiavanú trasu, ktorá počas zimy ani leta nespĺňa základné podmienky pre bezpečný prechod.

V zime je chodník neodhŕňaný a neposýpaný, čo z neho robí nebezpečné klzisko. V letných mesiacoch je zas zarastený trávou a burinou, keďže sa nekosí. Na chodníku je aktuálne umiestnená tabuľka informujúca o zákaze prechodu.

Pred časom bol chodník uzavretý drevenými doskami, čo situáciu ešte zhoršilo. Po nejakej dobe síce laty zmizli, ale skutočné riešenie neprichádza. „Dali dole laty a umiestnili inú tabuľu. Nič sa tu za celé roky neurobilo,“ sťažuje sa miestny obyvateľ na sociálnej sieti.

Tento chodník býval každé ráno plný detí. Nemuseli sme ísť po ceste a bezpečne sme prišli do školy,“ hovorí jeden z rodičov. Chodník bol kedysi bezpečnou cestou pre deti, ktoré tak nemuseli kráčať po ceste. Dnes je však situácia úplne iná.

Miestni obyvatelia v diskusii poukazujú na rozdielne priority mesta. „Keby to bolo v centre a pre turistov, riešilo by sa to hneď, lebo z turizmu žijeme,“ píše obyvateľka na sociálnej sieti. Zatiaľ čo centrum mesta a turistické atrakcie dostávajú pozornosť, dôležité chodníky pre miestnych zostávajú zanedbané, hovoria Štiavničania.



Zdroj: Facebook/Banska Stiavnica

Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj