Banskobystričan Richard sa túži dostať na majstrovstvá sveta v MMA, potrebuje finančnú pomoc


Foto: Banskobystričan Richard sa túži dostať na majstrovstvá sveta v MMA, potrebuje finančnú pomoc Foto: donio.sk

Richard Dobrotka má 31 rokov a pochádza z Banskej Bystrice. Bojovým športom sa venuje od svojich šiestich rokov a koniec sa uchytil v zmiešanom bojovom umení MMA. Aktuálne je zápasníkom banskobystrického Dracula MonacoBet Gymu.

Cieľom Richarda je dostať sa na majstrovstvá sveta organizácie GAMMA v Indonézii, ktoré sa uskutočnia 6. decembra. „MMA ako šport je už dnes síce populárny, no u nás stále nepodporovaný a jeho realizácia má značne vysoké finančné nároky. Či už je to samotná príprava, vycestovanie na prestížne turnaje či prípravné campy do zahraničia, alebo samotné náklady spojené s tréningom a životosprávou športovca,“ tvrdí Richard.



Preto sa rozhodol na vytvoriť zbierku s nádejou, že mu ľudia pomôžu dostať sa na vytúžené podujatie. „Týmto sa chcem obrátiť na Vás, dobrých ľudí či sponzorov, a požiadať o možnú pomoc, ktorou by ste mi uľahčili túto cestu,“ píše Richard na portáli donio.sk

Koľko potrebuje peňazí?

Účastnícky poplatok je vyčíslený predbežne na 1350 eur. V sume sú zahrnuté všetky poplatky spojené s vycestovaním - letenka, registrácia, ubytovanie a strava. Väčšinu poplatkov však treba uhradiť čím skôr, aby sa suma následne ešte nezvýšila.

Zvyšné peniaze by boli použité na samotnú prípravu. „Napríklad na prípravné campy v zahraničí, strava, výživové doplnky, regenerácia a množstvo ďalších aspektov, ktoré si vyžaduje príprava na toto vrcholné podujatie,“ dodáva Richard.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: