Banskobystrický talent mieri do NHL. Martin Mišiak podpísal zmluvu s Chicago Blackhawks


Foto: Banskobystrický talent mieri do NHL. Martin Mišiak podpísal zmluvu s Chicago Blackhawks Foto: Ilustračné/Pixabay.com

Slovenský hokejový útočník Martin Mišiak si zahrá v NHL. Rodák z Banskej Bystrice podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s tímom Chicago Blackhawks. Do tímu sa dostal cez draft v roku 2023, bol vybraný v 2. kole z celkového 55. miesta.

Mišiak, ktorý sa už zúčastnil troch juniorských majstrovstiev sveta, prežil uplynulú sezónu v kanadskej juniorskej súťaži OHL. V drese Erie Otters odohral 60 zápasov a nazbieral 47 bodov za 23 gólov a 24 asistencií. V play off pridal 1 gól a 1 asistenciu v štyroch zápasoch. Zároveň si vyskúšal aj atmosféru AHL, keď nastúpil na jeden zápas za Rockford IceHogs, farmársky tím Chicaga.

Predtým, v sezóne 2022/2023, hrával za mužov v Nových Zámkoch, kde v 29 zápasoch získal 10 bodov, za 1 gól a 9 asistencií. Jeho nováčikovský kontrakt s „čiernymi jastrabmi“ potrvá do sezóny 2026/2027 a každoročne zaťaží platový strop klubu sumou 950-tisíc dolárov. Ak bude Mišiak pôsobiť priamo v NHL, jeho plat bude 855-tisíc dolárov ročne, v nižšej súťaži 82,5-tisíc.

Mladý talent v rozhovore pre TVNOVINY.sk vyjadril obrovskú radosť z podpísania zmluvy a poďakoval rodine, spoluhráčom a trénerom za podporu. Priznal, že správa o zmluve ho prekvapila, hoci to trochu tušil už po rozhovoroch so svojím agentom.

Momentálne čaká na nováčikovský kemp, kde sa bude diskutovať o jeho ďalšej budúcnosti v tíme. Po júlovom drafte NHL sa Mišiak zúčastní rozvojového kempu pre nováčikov a v auguste by mal byť súčasťou hlavného kempu Chicaga.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac:



Zdroj: tvnoviny.sk