Zvolenskí futbalisti majú namierené do II. ligy. V kuloároch sa spomína solventný sponzor zo zahraničia


Foto: Zvolenskí futbalisti majú namierené do II. ligy. V kuloároch sa spomína solventný sponzor zo zahraničia Foto: MFK Zvolen

V 28. kole III. ligy Západ futbalisti MFK Zvolen dosiahli cenné víťazstvo v Lehote pod Vtáčnikom, keď ich víťazný gól na 2:1 vsietil v 90. minúte kapitán Gabriel Snitka. Ich konkurent z Galanty zaváhal doma, keď podľahol Šali 0:1.

Druhá Sereď síce zvíťazila nad Bánovou 1:0, ale v tabuľke stráca dve kolá pred koncom až štyri body. To znamená, že o postupe do druhej najvyššej slovenskej súťaži môžu Zvolenčania rozhodnúť už v sobotu 1. júna, keď na vlastnom ihrisku privítajú beznádejne poslednú Dubnicu nad Váhom. Víťazstvo znamená, že majú postup vo vrecku.


Zvolenčania zrejme nenechajú nič na náhodu a úspešnú sezónu zavŕšia víťazstvom a postupom. V prípade straty bodov by sa zrejme skutočné finále odohralo v Galante, kam pocestuje MFK Zvolen v poslednom kole.

V prípade očakávaného postupu klub musí navŕšiť rozpočet o desiatky tisíc eur. Raditeľ MFK Zvolen Juraj Družbacký v tom nevidí problém. S účinkovaním v druhej najvyššej súťaži sa spájajú určité benefity, vrátane práv na priame televízne prenosy. V kuloároch sa spomína aj solventný sponzor z Veľkej Británie a Zvolenčania sa nebránia ani spolupráce s provoligovou Duklou Banská Bystrica.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: