Do vitríny futbalistov Látok pribudol Prezidentský pohár. Najväčšieho súpera Hliník nad Hronom porazili 5:0


Foto: Do vitríny futbalistov Látok pribudol Prezidentský pohár. Najväčšieho súpera Hliník nad Hronom porazili 5:0 Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Hoci sú Látky jednou z najvyššie položených obcí Slovenska, už celé roky sa tu darí nielen lyžovaniu, ale i futbalu. Nedávno pribudla do vitríny TJ Družstevník Látky zatiaľ najcennejšia trofej - Prezidentský pohár.

Ide o súťaž klubov, ktoré hrajú prím v oblastných súťažiach. Tentoraz sa prihlásilo 29 tímov. Látky na ceste do finále vyradili Lovču, Modrý Kameň, FC34 Liptovský Mikuláš - Palúdzka a Dubovce. Vo finále na štadióne Národného tréningového centra v Poprade sa stretli s OŠK Pribiš, keď o ich víťazstve 3:2 rozhodol skúsený štyridsiatnik Mário Kurák, rodák z osady Polianky.



Dres Látok, ktoré majú reálnu šancu postúpiť do V. ligy, oblieka aj starosta obce Mário Kubiš, ktorý je kapitánom mužstva, a bývalý bežec na lyžiach Andrej Segeč, účastník Zimných olympijských hier v Pjongčangu v roku 2018. Trénerom je František Novodomec, ktorý sa olympiády v Kórey zúčastnil ako tréner slovenských bežcov na lyžiach.

Prezidentský pohár je amatérska obdoba profesionálneho Slovnaft Cupu. Mário Kubiš prišiel s myšlienkou, že jeho tím vyzve víťaza Slovnaft Cupu MFK Ružomberok na súboj. Výber ihriska a termín necháva na súpera, hoci - samozrejme - radi by si s ním zmerali sily na vlastnom ihrisku. Pre súpera sú pripravení zabezpečiť ubytovanie a všetko, čo s takýmto zápasom súvisí. Dúfa, že sa táto myšlienka ujme a že sa jej chytí aj Slovenský futbalový zväz. Zrodila by sa tak tradícia, ktorá by určite prospela slovenskému vidieckemu futbalu.

Látkam sa darí aj v VI. futbalovej lige, v skupine C. V 23. kole zvíťazili na ihrisku najväčšieho konkurenta Hliníka nad Hronom 5:0 a v prípade, že v nedeľu získajú na domácej tráve so Sásovou aspoň bod, o postup do V. ligy, skupiny Juh, už nemôžu prísť. V ňom sa črtajú derby zápasy s Poltárom, Málincom či Tomášovcami.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: