Banskú Bystricu ovládne beh. Čaká nás maratónsky týždeň plný aktivít


Foto: Banskú Bystricu ovládne beh. Čaká nás maratónsky týždeň plný aktivít

Banskobystrický maratón, ktorý sa uskutoční v sobotu 8. júna, prinesie nielen vzrušujúci bežecký zážitok, ale aj celý týždeň plný zaujímavých sprievodných aktivít. Organizátori pripravili pre Bystričanov a návštevníkov pestrú ponuku podujatí, ktoré ich určite naladia na športovú vlnu a spríjemnia čakanie na hlavný beh.

V pondelok 3. júna sa o 18:00 vybieha spred kaviarne Výklad na Národnej ulici. Na pláne je podvečerný výklus s Love them running club. Cieľ je pri Mlsnacava na Starej tržnici. Tento výbeh je pre bežcov ideálny spôsob, ako sa rozohriať pred týždňom plným športu.

V utorok 4. júna je o 18:00 naplánovaný spoločný ľahký beh s Marathon BB Teamom. Bežci sa stretávajú v parku pod Pamätníkom SNP a budú bežať až na Starú tržnicu. 

V stredu 5. júna je na programe gastro párty spojená s grilovačkou, na ktorej nebude chýbať ani pizza či víno. O 19:00 hod. začína premietanie filmu Zátopek, ktorý je pre všetkých bežcov skutočnou inšpiráciou.


Vo štvrtok 6. júna o 18:00 hod. sa na Starej Tržnici uskutoční talkshow na tému tréning a prevencia zranení. V diskusii sa stretnú kondičný tréner Marek Vojník a fyzioterapeutka Šárka Tomková. Budú sa rozprávať aj o rôznych užitočných tipoch a trikoch, ktoré dokážu skvalitniť bežecký tréning. 

Celý týždeň vyvrcholí veľkolepým Banskobystrickým maratónom v sobotu 8. júna. Prvýkrát v histórii tohto podujatia sa môžu účastníci tešiť na celotýždňové sprievodné aktivity, ktoré sú bezplatné a otvorené pre všetkých. 

Zdroj: Facebook/Marathon Banska Bystrica


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: