Žiar nad Hronom zmodernizuje športový areál pri základnej škole. Získal naň dotáciu 274-tisíc eur


Foto: Žiar nad Hronom zmodernizuje športový areál pri základnej škole. Získal naň dotáciu 274-tisíc eur Foto: ziar.sk

Žiari nad Hronom informoval, že športovisko v areáli Základnej školy Dr. Janského č. 2 sa dočká modernizácie. Mesto na jeho rekonštrukciu získalo z Fondu na podporu športu dotáciu vo výške 274-tisíc eur.

V rámci projektu bude vybudovaný bežecký ovál s umelým tartanovým povrchom so štyrmi dráhami a so šprintérskou rovinkou. Súčasťou oválu bude športovisko s rozbežiskom a tartanovým povrchom a doskočiskom s pieskom.



Vo vnútri oválu bude vybudované multifunkčné športovisko s umelým povrchom, slúžiace na účely hádzanárskeho a basketbalového ihriska, vybudované bude tiež workoutové ihrisko s fitness prvkami.

Vďaka získanej dotácii sa tento priestor zmení na moderné multifunkčné športovisko. Športový areál budú využívať žiaci školy v rámci vyučovacieho procesu, športové kluby a tiež široká verejnosť. Je sa teda na čo tešiť,“ priblížil primátor mesta Žiar nad Hronom Peter Antal.

Ako píše mesto, prínos projektu spočíva prioritne v zabezpečení kvalitných a bezpečnostných podmienok na realizáciu športu mládeže, zdravotne postihnutých osôb a všetkých ostatných športovcov. Stavebné práce sú zamerané na obnovu a celkovú rekonštrukciu pôvodného športoviska v areáli, ktoré už nespĺňa technické ani bezpečnostné požiadavky. Projekt bude realizovaný dodávateľsky na základe už ukončeného verejného obstarávania.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: