Banskú Štiavnicu čaká referendum. Zachránia obyvatelia svoju plaváreň?


Foto: Banskú Štiavnicu čaká referendum. Zachránia obyvatelia svoju plaváreň? Foto: Ilustračné/Pixabay.com

V Banskej Štiavnici sa 29. júna uskutoční miestne referendum. Predmetom bude mestská plaváreň.

Na základe petície podpísanej viac ako tridsiatimi percentami obyvateľov mesta, ktorí požadovali vyhlásenie miestneho referenda, sa Mestské zastupiteľstvo v Banskej Štiavnici rozhodlo konať, informuje mesto prostredníctvom sociálnej siete.

Na zasadnutí dňa 23. mája 2024 bolo jednomyseľne schválené vyhlásenie miestneho referenda s otázkou, ktorá bola sformulovaná v petícii: „Súhlasíte s tým, aby mesto Banská Štiavnica zachovalo mestskú plaváreň, otvorilo a samo ju prevádzkovalo – Kúpele-plaváreň, Mládežnícka 10, 969 01 Banská Štiavnica?

Toto dôležité referendum sa uskutoční v sobotu 29. júna 2024 od 7:00 do 20:00 hod. Obyvatelia mesta majú možnosť vyjadriť svoj názor a rozhodnúť o budúcnosti mestskej plavárne, ktorá je dôležitým miestom pre šport a rekreáciu v Banskej Štiavnici.

Do 5. júna 2024 je tiež možné delegovať členov do okrskových komisií pre miestne referendum a do mestskej komisie pre miestne referendum. Pokyny na delegovanie sú dostupné na webovej stránke mesta.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac:



Zdroj: Facebook/Mesto Banská Štiavnica