V Brezne čoskoro pribudne nové multifunkčné ihrisko. Má opäť rozhýbať mladú generáciu


Foto: V Brezne čoskoro pribudne nové multifunkčné ihrisko. Má opäť rozhýbať mladú generáciu Foto: brezno.sk

Brezno na svojom webe informuje, že jeho obyvatelia sa môžu čoskoro tešiť na nové ihrisko. V modernom športovo-oddychovom areáli nájdu lezeckú stenu, streetbalové ihrisko, pingpongový stôl, workoutovú zónu, ale aj špeciálne plochy s prvkami, na ktorých sa dá jazdiť na skateboarde či kolobežke.

Vlani sa mesto zapojilo do tretieho ročníka projektu spoločnosti Kaufland, v ktorom mali samosprávy možnosť získať nový športovo-oddychový areál K Park a dopriať tak svojim obyvateľom atraktívny priestor určený na trávenie voľného času. Doposiaľ takéto ihriská vznikli v štrnástich lokalitách v rámci Slovenska a práve verejnosť mala v rukách rozhodnutie o tom, v ktorých siedmich mestách Kaufland postaví ďalšie. Víťazi totiž vzišli z verejného hlasovania.



Spomedzi 31 prihlásených miest a mestských častí skončilo Brezno vo svojej kategórii na druhom výhernom mieste. „Ďakujem všetkým, ktorí sa svojím hlasovaním pričinili o to, že nové ihrisko pribudne aj v našom meste,“ povedal  primátor Tomáš Abel. Zároveň osobne poďakoval Lenke Kováčikovej, Kataríne Klajnej a Ivane Medveďovej, ktoré svojou iniciatívou na sociálnych sieťach dopomohli k víťazstvu.

Podľa slov hovorkyne spoločnosti Kaufland Lucie Vargovej sa projekt K Park zameriava sa predovšetkým na mladú generáciu, ktorá si počas uplynulých rokov až príliš zvykla byť neustále online. „Je pre nás dôležité, aby deti a tínedžeri mali okrem pestrej a vyváženej stravy aj možnosť hýbať sa. Práve K Parky im takto umožnia stretnutia vonku s kamarátmi a pohyb aj relax na čerstvom vzduchu,“ uviedla Vargová.

V uplynulý piatok došlo k odovzdaniu staveniska, takže v prípade priaznivého počasia by nové multifunkčné ihrisko mohlo stáť už o niekoľko týždňov.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: