FOTO: Naši elitní atléti zažiarili na banskobystrickom P-T-S mítingu. Kvalifikovali sa na Majstrovstvá Európy?


FOTO: Naši elitní atléti zažiarili na banskobystrickom P-T-S mítingu. Kvalifikovali sa na Majstrovstvá Európy?
Galéria: 9 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Banská Bystrica

Atletický míting TIPOS P-T-S, ktorý bol už 59. v poradí, aj tento rok privítal v Banskej Bystrici elitných domácich aj zahraničných športovcov. Preteky, ktoré sa konali v nehostinnom počasí, priniesli slovenským športovcom nielen cenné umiestnenia, ale aj osobné rekordy a sezónne maximá. Športovci sa pokúšali o kvalifikáciu na Majstrovstvá Európy, ale aj na blížiacu sa olympiádu v Paríži.

Gabriela Gajanová dominovala na 800 metrov a zvíťazila s časom 1:59,57, čo je jej druhý najlepší čas v kariére. Tento úspech dosiahla napriek tomu, že sa jej sezóna ešte len začína. Gajanová, trénovaná švajčiarskym koučom Louisom Heyerom, prekonala Češku Terezu Sklenářovú a prešla cieľovou rovinkou ako prvá. Svojím skvelým výkonom tak splnila kvalifikačný limit na Majstrovstvá Európy.


Ján Volko sa predstavil v dramatickom šprinte na 100 metrov, kde obsadil druhé miesto s časom 10,45 sekundy, tesne za Zdeňkom Stromšíkom z Česka. Napriek tomu, že neobhájil vlaňajšie prvenstvo, Volko prekonal svojho britského súpera Richarda Kiltyho. Ďalší slovenskí šprintéri, Filip Federič a Samuel Beladič, sa umiestnili na siedmom a ôsmom mieste.

Viktória Forster si zlepšila svoje umiestnenie oproti minulému roku a skončila druhá na 100 metrov s časom 11,52 sekundy. Prekážky jej však nevyšli podľa predstáv, umiestnila sa na štvrtom mieste. Jej výborný výkon na atletickom mítingu ju kvalifikoval na Majstrovstvá Európy v behu na 100 metrov.


V behu na 100 metrov sa predstavila aj bývalá držiteľka slovenského rekordu. Stanislava Škvarková, ktorá má účasť na Majstrovstvách Európy istú, bojuje o postup na olympiádu v Paríži. V Bystrici skončila so svojím výkonom 13,44 sekundy na šiestom mieste.

Na dvojstovke mužov triumfoval Poliak Albert Komański časom 20,75 sekundy, zatiaľ čo Ján Volko skončil piaty s časom 21,07 sekundy. Na 400 m sa Šimon Bujna umiestnil ako najlepší Slovák na šiestom mieste s časom 46,89 sekundy. Volko, ktorý v minulosti dosahoval kvalitné výkony, potvrdil svoju formu a kvalifikoval sa na Majstrovstvá Európy v oboch šprintérskych disciplínach.

V skoku do diaľky žien vyhrala Srbka Milica Gardaševičová s výkonom 673 centimetrov, Monika Lehenová skončila na siedmom mieste.

V mužskom hode oštepom sa víťazom stal Ukrajinec Artur Felfner, ktorý prekonal vzdialenosť 81,12 metrov, zatiaľ čo Jakub Kubínec skončil štvrtý s výkonom 73,75 metrov.


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac:



Zdroj: p-t-s.sk