V Banskej Bystrici vyrastú nové športoviská. Na svoje si prídu hokejbalisti aj skejteri


Foto: V Banskej Bystrici vyrastú nové športoviská. Na svoje si prídu hokejbalisti aj skejteri Foto: Facebook/Ján Nosko

Výborné správy pre športovú komunitu v Banskej Bystrici. Mesto získalo 520-tisíc eur z Fondu na podporu športu na výstavbu nového skejtparku a hokejbalového ihriska.

Tieto nové športoviská vzniknú na mieste dvoch zo štyroch chátrajúcich ihrísk v areáli Obchodnej akadémie na Tajovského ulici, vďaka spolupráci s Banskobystrickým samosprávnym krajom.

V hornej časti bude postavený betónový skejtpark s rôznymi prvkami, prekážkami a bazénom. Park môžu využívať aj kolobežkári a inline korčuliari. Na druhej ploche vyrastie hokejbalové ihrisko, ktoré bude okrem mantinelov a záchytných sietí obsahovať aj malú tribúnu. Celý areál dostane nové oplotenie, mobiliár, šatne a osvetlenie. Samozrejmosťou je aj bezbariérový prístup.

Projekt už má stanoveného zhotoviteľa a po dokončení administratívnych úkonov súvisiacich s mimorozpočtovými zdrojmi sa začne s realizáciou stavby. „Som presvedčený, že už nám nič nebráni v tom, aby mohli hokejbalisti a skejteri po rokoch športovať v Banskej Bystrici na kvalitných plochách s potrebným vybavením a zázemím.“ vyjadril sa k procesu výstavby Ján Nosko na sociálnej sieti.

Zdroj:Facebook/Ján Nosko


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac:



Zdroj: Facebook/Ján Nosko